1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Hotel dicht bij Hembrugterrein en Hemkade

Wilt u een geheim van Holland ontdekken? Vlak naast Zaandam ligt het Hembrugterrein. Nu worden de oude fabrieken hersteld omdat het mooie monumenten zijn. Het was honderd jaar lang een geheime plaats waar het leger zijn kanonnen en munitie maakte. Ga er kijken en zie de transformatie naar een aantrekkelijk terrein met festivals, bijzondere horeca en een mooi uitzicht op de Zaan en het Noordzeekanaal.

Relaxen bij Yada Yada

“Echt een super locatie om even te genieten van een ongedwongen sfeer.” Dat is een van de reacties van een bezoeker aan de Yada Yada markt. Wie houdt van lekker eten moet zeker naar Yada Yada. Het is een opvallend horecabedrijf dat voelt als Zuid Afrika maar dan in de Zaanstreek. Lekker liggen in de hangmat. Ravotten met je kinderen. Genieten van lekker eten en goede wijnen. Daarna kan je zelfs de klimmuur op, zo bont is dit pareltje in de Zaanse horeca. De eigenaren omschrijven het niet als een restaurant maar als een belevenis. Daar hebben ze helemaal gelijk in. Het ligt op slechts 3,7 kilometer afstand van Best Western Zaan Inn. Yada Yada is gevestigd aan Grote Hulzen 42.

Parel van activiteiten: Taets

Als u na Yada Yada even doorloopt komt u bij Taets. Een bron van activiteiten, dat is evenementenlocatie Taets. Houd hun evenementenkalender in de gaten. Een bezoek aan Taets is altijd de moeite waard. Prachtig uitzicht, een uitstekende keuken en altijd kunstzinnige verrassingen in hun eigen Art Gallery. Gaat u naar Taets voor een beurs, evenement of congres, blijf lekker slapen in Best Western Zaan Inn. Taets heeft als adres Hemkade 16.

Voor de smaak: Lab 44

In een prachtige oude loods vindt u Lab 44. Dit pand was een laboratorium en dat is het nog steeds maar dan voor food. Een lab voor de smaak met eigen sambalmakers en bierbrouwers. Het is echt een ervaring, waar biermerken Hoop en Breugem worden gebrouwen. U kunt hier genieten van echte Zaanse sambal. Het is de plek waar topkoks experimenteren met eten en drinken.

Ontdek militaire geheimen: Hembrug Museum

Wilt u alle geheimen ontdekken van het Hembrugterrein, ga dan naar het Hembrug Museum. Pas in 2003 viel het doek na ongeveer 100 jaar voor deze wapen- en munitiefabriek. U leert alles over kanonnen en munitie die werden gemaakt voor het Nederlandse leger. U ervaart ook hoe de mensen leefden in die eeuw. Het Hembrug Museum gevestigd in de kanonnenloods 14.

Uitgaan en muziek: North Sea Venue

Op zoek naar dancefeesten en evenementen? Bekijk de agenda van North Sea Venue. De locatie is bekend door de muziekoptredens maar is ook vaak een beurslocatie. North Sea Venue vindt u aan de Hemkade 48.

Vind uw droominterieur: Flinders & meer

Wilt u uw droominterieur vinden? Dat kan bij designwinkel Flinders (Affuitenhal 10). De ideale relaxstoel gevonden? Dan kunt u even ontspannen met een kop koffie in hun eigen Flinders cafe. U kunt op afspraak gratis interieuradvies inwinnen. Flinders bezorgt producten ook in het buitenland. Als u hier niet slaagt, kunt u altijd door naar Loods 5 (niet op het Hembrugterrein maar aan de Pieter Ghijssenlaan 14b). In de buurt van Loods 5 vindt u nog meer woonwinkels.

Lobby
Lobby
Room
Room
Restaurant
Restaurant
Zaanse Schans
Zaanse Schans