1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Zaanse Schans: terug naar de innovaties van de achttiende eeuw

Een van de grootste voordelen van Best Western Zaan Inn? U slaapt vlak naast het Zaandam station en u kunt vanuit hier de wereldberoemde Zaanse Schans ontdekken. De schans is meer dan alleen die 8 unieke molens die u op de foto’s ziet. U voelt tussen de molens de omslag van Nederland naar een rijk industrieel land. Met windenergie wisten de Hollanders productieprocessen te versnellen. Van mosterd tot houtzaagmolen, opeens werd alles een stuk makkelijker. In dit landschap van windmachines ontstonden nieuwe winkels, zoals de marktleider in Nederlandse supermarkten Albert Heijn (tip: bezoek het eerste Albert Heijn winkeltje op de Schans. Het is nog in originele staat!) De Schans zet u in één keer terug in de tijd, van rond 1800.

Niet stil maar levendige schans

U kunt gratis door dit gebied lopen. De meeste molens kunt u soms tegen betaling van binnen bekijken. De fun van de schans is dat het een levendig gebied is. Het is geen stil oud museum. Ambachtsmensen verrassen u met hun kunsten. U kunt de molens bekijken en oude woonhuizen uit de 18e en 19e eeuw bewonderen. Veel lekkers kunt u halen bij het Bakkerijmuseum en het pannenkoekenrestaurant. Bewonder de eerste winkel van Albert Heijn en bezoek het moderne Zaans Museum. Bekijk het gebied eens van een andere kant en boek een vaartocht. U raakt niet uitgekeken. Vraag naar de agenda welke ambachten aan het werk zijn, dan kunt u uw favorieten er uithalen en de perfecte tocht over de Zaanse Schans plannen.

Zaans Museum

Het moderne gebouw van het Zaans Museum staat in contrast met de oude molens. Wil je alles ontdekken over het rijke industriële leven in Zaandam, bezoek dan zeker de molens én het Zaans Museum (adres: Schansend 7, Zaandam). Van mode uit die tijd, innovatie door de molens tot en met de inspiratie die de grote kunstschilder Claude Monet opdeed bij de Zaanse Schans. U krijgt een breed beeld van de stormachtige tijd die Zaandam doormaakte. Het Hollandse dna is voor een groot deel gevormd in de Zaanstreek en dat weet het museum sterk uit te leggen in maar liefst 34.000 objecten.

Verkade Experience

Dit wordt ook wel het Verkade Paviljoen genoemd. Zeg je in Nederland ‘chocolade’ dan denk je aan het beroemde merk Verkade. De roots van deze chocolademakers liggen in Zaandam. Nog steeds zijn de fabriek en het kantoor gevestigd in Zaandam. Als onderdeel van het Zaans Museum leer je alles over dit merk. Nog leuker zijn de serious games waarmee je je vingervlugheid test in het productieproces. Wie het goed speelt kan opklimmen tot directeur!

Openbaar vervoer of de fiets?

De Zaanse Schans ligt op 5,1 kilometer afstand van Best Western Zaan Inn. De Zaanse Schans is makkelijk bereikbaar via treinstation Zaandijk Zaanse Schans. Vanaf station Zaandam waar Best Western Hotel Zaan Inn aan ligt vertrekken ook meerdere bussen in de richting van de Zaanse Schans.

Pak het gezond aan en neem de fiets naar de Zaanse Schans. Best Western Zaan Inn verhuurt fietsen met versnellingen. Best Western Zaan Inn heeft ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Is het teveel voor een dag? Blijf dan nog een nacht langer in Best Western Zaan Inn.

Lobby
Lobby
Room
Room
Restaurant
Restaurant
Zaanse Schans
Zaanse Schans