Locatie
Over het Best Western Zaan Inn

Best Western Zaan Inn in Zaandam is ideaal gelegen tussen hotspots voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers. Het hotel is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Wilt u er een dagje op uit? Dat komt goed uit! Toeristische hotspots als de historische en groene Zaanse Schans, het monumentale Hembrugterrein en de verfrissend moderne binnenstad van Zaandam liggen op steenworp afstand. Kortom: de ideale verblijfsplek in dit afwisselende landschap.

Hembrugterrein

Het mysterieuze Hembrugterrein was ooit het streng beveiligde hart van de Stelling van Amsterdam. De tijd heeft het terrein inmiddels omgetoverd tot een mix van prachtig gerestaureerde gebouwen, desolate bouwvallen en ongerepte natuur waar je creatieve ondernemers, horeca en initiatieven vindt.

Hembrugterrein Zaandam
Zaanse Schans

Zaanse Schans

De Zaanstreek is een streek in Nederland en een van de oudste industriegebieden van Europa. De inwoners van het gebied worden ‘Zaankanters’ genoemd. In de Zaanstreek is ook de ‘Zaanse Schans’ gelegen, een openluchtmuseum van oude Zaanse woningen, pakhuizen en molens die in de jaren 50 en 60 vanuit de streek naar hier zijn overgeplaatst. Met belangrijke industrieën zoals houtverwerking en voedingsmiddelen was de Zaanstreek ooit de provisiekast van Nederland. Op het hoogtepunt, rond 1720, waren er circa 600 molens gelijktijdig in bedrijf.

Winkelen (Zaanbocht)

Je kunt in de winkelstraat de Zaanbocht heerlijk shoppen, lekker eten/drinken en bovendien gratis parkeren. Dat met prachtig uitzicht over de Zaan en industrieel erfgoed.  Hippe boetieks, trendy winkels plus een frisse spirit bij de winkels die er al lang geworteld zijn. Er is van alles: food, fashion, cadeaushops en design. Bekijk de actuele openingstijden op de website van de winkeliers.

winkelen in Zaandam
wandelen en fietsen in zaandam

Fietsen en wandelen

Veenweide en industrie, dorp en stad, nieuwe en oude architectuur. De Zaanstreek heeft veel om te ontdekken en genoeg water en groen om dat op actieve wijze te doen. Van ommetje langs industrieel erfgoed tot een stevige tocht: al wandelend/fietsend zie je meer van de streek.

Eten en drinken

Onze streek werd lange tijd de provisiekast van Nederland genoemd. Prachtige pakhuizen en oude fabrieken op onze Zaanoevers herinneren nog aan die tijd. Die liefde voor 'food' is nooit overgegaan. De overbekende Zaanse mayonaise en mosterd hebben gezelschap gekregen van onder andere Zaanse sambal, in oktober vieren we de Cacaomaand, elk jaar is er een Foodfestival aan de Zaan, we hebben de beste kookwinkel van de wereld, eigen brouwerijen en een eigen chocoladefabriek.

eten en drinken in Zaandam
centrum Zaandam

Zaandam centrum

De binnenstad van Zaandam heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan. Binnenstad Zaandam biedt een unieke combinatie van winkelen en uitgaan, cultuur en historie. In het stadscentrum kunt u het Tsaar Peterhuisje (Czaar Peterhuisje) bezoeken. Dit is een van de oudste houten cottages die nog in Nederland bestaan, en het is de plek waar de Russische tsaar Peter de Grote ooit verbleef toen hij Nederland bezocht om meer te weten te komen over de Nederlandse scheepsbouwindustrie. En ook de Franse schilder Monet heeft hier in het centrum van Zaandam zijn voetsporen achtergelaten.

Ontvang 10% korting of meer
Direct contact met het hotel
Boek Direct voor Laat uitchecken om 15:00 uur (op basis van beschikbaarheid)
Spaar voor Best Western Rewards
Laagste prijs garantie