1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Locatie

Het Best Western Zaan Inn is een uniek hotel op een top lokatie, direct gelegen bij het station van Zaandam.

 

Winkelen in Zaandam

Voordat u naar huis gaat nog even shoppen? Stadshart Zaandam ligt aan uw voeten! Het is heerlijk slenteren over de winkelgracht die een mix biedt van grote ketens en boutiques. Je winkelt hier in Zaanse stijl, want het Zaanse groen en typisch Zaanse houtbouw zie je ook in de panden van het stadshart terug. Wilt u ook wat van ons industriële erfgoed meepikken, wandel dan aan het einde van de Gedemptegracht de Westzijde in. Na ongeveer een kilometer staat hét Zaanse icoon De Chocoladefabriek aan de Zaan te pronken. In deze oude fabriek van Verkade huizen tegenwoordig diverse organisaties en bedrijven. Wij tippen u versmarkt De Verskade waar u Zaanse producten kunt kopen en heerlijk kunt lunchen. Stadshart Zaandam

Even er tussenuit? Bezoek dan de Zaanse Schans met het Verkade Paviljoen of bezoek het pittoreske dorpje De Rijp. Het Czaar Peterhuisje, één van de oudste houten huisjes in ons land, is op loopafstand.

Wist u trouwens dat de bekende schilder Monet in de 4 maanden die hij in Zaandam verbleef, wel 25 schilderijen heeft gemaakt? Bezoek het Monet Atelier 

Ontdek het Hembrugterrein
Bent u in het weekend in Zaandam, probeer dan wat tijd vrij te maken voor het Hembrugterrein, één van de pareltjes van de Zaanstreek. Dit mysterieuze terrein was ooit het streng beveiligde hart van de Stelling van Amsterdam. Hier werden vuurwapens, artillerie en munitie voor onder meer het Nederlandse leger geproduceerd.
De tijd heeft het terrein inmiddels omgetoverd tot een mix van prachtig gerestaureerde gebouwen, desolate bouwvallen en ongerepte natuur. Op het Hembrugterrein vind je maar liefst 50 monumenten, een 'explosievenbos', bunkers, schietbanen, maar ook tientallen heel diverse ondernemers: kunstenaars, modeontwerpers, meubelmakers, designers, innovators en bijzondere horeca zoals Lab-44 en YadaYada Market, een festival van wijn, eten en muziek!

Hembrugterrein

Een bezoek aan het Hembrugterrein is de moeite meer dan waard. Je kunt het terrein bereiken per fiets, auto of openbaar vervoer. Parkeren is gratis en vrijdag tot en met zondag rijdt er een Tuk Tuk-service tussen station Zaandam en Hembrug.

Wat is er leuker dan de Zaanstreek te ontdekken per fiets? Wilt u net even iets meer weten over de historie, doe dan een Rondje Zaan met gids.

Bekijk voor wat er nog meer te doen is de Zaanstreek Uitagenda.